На 05.05.2024 г. кметът на община Каолиново Нида Ахмедов, заместник-кметовете, председателят на Общинския съвет, председатели на женските дружества на ДПС, председатели на младежки дружества на ДПС, партийни лидери, служители и жители от община Каолиново посетиха Музея на миграцията в Балканската къща квартал Гази Осман Паша град Ялова, Република Турция. Този културен център носи името на основателя и почетен председател на ДПС проф. д-р. Ахмед Доган.

Обменихме идеи с ръководството на асоциацията за култура и солидарност на българските имигранти в гр. Ялова и нашите съграждани, прожектира се късометражния филм „Пътуване към надеждата, Изселване на българските турци през 1989“, за преселението на сънародниците ни от България към Турция, за правата на българските турци. Регионалният представител на ДПС Мармара г-н Лютфи Йозгюр каза: „Ние ще продължим да работим за насърчаване на балканската култура, да я поддържаме жива и да я предаваме на бъдещите поколения“.

Обсъдихме важността на изборите за Народно събрание, които ще се проведат на 9 юни, взаимната съпричастност, за да оставим една по-демократична България за нашите деца, които са гаранцията за нашето бъдеще.

Гостите разгледаха центъра, снимките, направени по време на пътуването от принудителното изселване на българските турци от България към Турция. Посетиха и изложбата „Миграция“, в която бяха показани културни ценности, донесени от сънародниците с миграцията.

Благодарим на регионалния представител на ДПС Мармара г-н Лютфи Йозгюр за топлото посрещане.